Võidupüha tähistatakse Tallinnas arvukate ettevõtmistega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronkssõdur Sõjaväekalmistul.
Pronkssõdur Sõjaväekalmistul. Foto: Toomas Huik

Tänavu tähistatakse Tallinnas võidupüha mitmesuguste ettevõtmistega, millest mõned on saanud juba lausa traditsioonilisteks.

Teisest maailmasõjast osavõtnute Tallinna ühingu esimees Vladimir Metelitsa teatas Postimees.ru`le, et , et 9. mai hommikul kogunevad sõjaveteranid Vene kultuurikeskuse juurde, kust nad sõidavad kell 11 Sõjaväekalmistule. Seal toimub pidulik pärgade asetamine langenud sõjameeste monumendi ehk pronkssõduri jalamile.

Valgevene saatkonnast laekunud info järgi viivad Valgevene diplomaadid koos oma Vene Föderatsiooni kolleegidega lilli pronkssõduri juurde veidi varem ehk kell üheksa hommikul.

Vene kultuurikeskuses toimub 9. mail sõjaveteranidele kaks kontserti – kell 13 ja 18. Esimesel kontserdil astub üles noorte teater «Art-Grotesk». Õhtusel kontserdil on aga võimalik kuulata sõjaaja laule, mida esitab ansambel Timur Ilikajevi juhatusel. Samuti tuleb lavale koor, kes esitab rahvalaule. Kontserti juhib Eduard Toman.

Osa sõjaveterane on kella üheks päeval kutsutud Vene Föderatsiooni saatkonda vastuvõtule.

Metelitsa sõnul toimub Tallinnas peale nende üldiste ettevõtmiste veel mitmeid kohalikke pidulikke sündmusi.

8. mail kogunevad Lindakivi kultuurikeskuses Lasnamäe sõjaveteranid. 11. mail kohtuvad Kristiine linnaosa sõjaveteranid Sõpruse puiestee 5 asuvas klubis. Omavahel saavad kokku ka Eesti laskurkorpuses võidelnud veteranid.

Öine Vahtkond võidupühal mingeid aktsioone ei korralda. Liikumise juht Sergei Tšaulin ütles, et küll osalevad Õise Vahtkonna liikmed 7. mail Sõjavekalmistul laupäevakul, mis toimub kella 11 – 15. Kõik laupäevakul osalejad saavad endale Georgi lindi.

Rühmitus Noor Sõna korraldab aga 9. mail prokssõduri juurde koos vanematega tulnud lastele võidupühale pühendatud joonistusvõistluse. Selleks otstarbeks pannaks püsti telk, kus kõlab pidupäevamuusika.

Vene kultuurikeskus koos Vene Föderatsiooni saatkonnaga jätkab 5. mail alustatud vanade sõjafilmide näitamise tsüklit.

9. mail peetava võidupühaga tähistatakse Venemaal ja mitmel pool mujal Suure Isamaasõja võidukat lõppu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles