Riigikogu toetas hooldekodu elanikke diskrimineeriva sätte kõrvaldamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu toetas oma eilsel istungil õiguskantsler Ülle Madise ettepanekut viia põhiseadusega kooskõlla sotsiaalhoolekande seaduse säte, mis puudutas abivahendi soetamise toetusi.

Õiguskantsler leidis, et põhiseadusega tuleb kooskõlla viia sotsiaalhoolekande seaduse paragrahv 47 lõige 3 ehk see osa, mis ei luba üldhooldekodu elanikul saada riigi tuge talle vajaliku abivahendi ostmiseks.

Madise selgitas, et probleem seisneb selles, et kui abi vajav inimene elab oma kodus ja katab ise või lähedaste abiga kodus elamiseks vajalikud kulutused, siis saab ta näiteks juhul, kui ta on pime, vajaliku Daisy-pleieri riigi toega. «Kui ta aga on läinud üldhooldekodusse ja kohatasu kaudu katab seal elamisega seotud kulud, siis ta seesugust abi ei saa. Ühtegi mõistlikku põhjust niisuguseks üldhooldekodu elanike halvemaks kohtlemiseks ei ole,» leidis õiguskantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles