Nestor peab salvestiste prokuratuurile andmata jätmist valeks (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu esimehe Eiki Nestori (SDE) hinnangul oli vale riigikogu 2012. aastal langetatud otsus mitte anda keskkonnakomisjoni istungite helisalvestisi välja politseile ja prokuratuurile.

Reformierakonna rahastamise uurimise kriminaalmenetluse lõpetamise määrusest selgub, et 17. septembril 2012 palus politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo riigikogult anda  seoses kriminaalasja eeluurimisega kirjalikult välja 15. märtsil 2010 algatatud pakendiaktsiisi seaduse ja pakendiseaduse muutmise seaduse eelnõu komisjoni istungite salvestised. 25. septembril 2012 vastas riigikogu kantselei päringule eitavalt.

1. oktoobril 2012 saatis riigiprokuratuur riigikogu juhatusele korduva ja lisapõhjendustega päringu, mille alusel riigikogu keeldus 10. oktoobril endiselt salvestusi väljastamast, leides, et kriminaalmenetluslik uurimishuvi ei ole kaalukam riigikogu õigusest täita segamatult, ilma teiste riigivõimu harude sekkumiseta oma põhiseaduslikke ülesandeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles