Filmiarvustus: «Mägi meie vahel» ehk Kate Winslet lennukis, lennuk bambuses?

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellistes tingimustes tuli peakangelastel vastu pidada kolm nädalat.
Sellistes tingimustes tuli peakangelastel vastu pidada kolm nädalat. Foto: outnow.ch

Küsimärkidega pealkirjade kohta kehtib reegel: need ei vasta mitte kunagi tõele, ja samamoodi on seekord. Tegelikult põrutas omaenese pulma hilinev Winslet südari saanud eralennuki piloodi tõttu hoopis lumisesse mäeahelikku, millest sai alguse pöörane seiklus, kust ei puudu rasked katsumused, romantika, seks, romantika, veel raskemad katsumused, sekka paar seiklust, suured tunded, natuke väiksemad tunded ja siis veel umbes kümme minutit tunnetest rääkimist, kusjuures see, kas nad lõpuks abielluvad, jääbki lahtiseks.

Aga ärgem rutakem sündmustest ette. Enne jaatava vastusega küsimuse küsimisele jaatavalt vastamist (või küsimata jätmist) tuleb vigastatud jalast ja olematust toidumoonast hoolimata jõuda lennukirusude vahelt tagasi tsivilisatsiooni. Kuna Winsletil on «Titanicu» ajast jää ja muude ebamugavustega ohtralt kogemusi, oli tema palkamine sellesse filmi igati mõistlik ja ta saab ülesandega sama hästi hakkama kui elukutseline teleseikleja Bear Grylls.

Jätkates ajalooliste paralleelidega, on sel korral Leonardo mustanahaline, aga õnneks täiega hot vallaline ajukirurg! Uskumatu kokkusattumus, eks ole! Oleks härra olnud ülekaaluline UNIXile spetsialiseerunud süsteemiadministraator, oleks nad mõlemad sinna rusude vahele ära surnud. Aga ei! Nimelt on härra doktor vaadanud lapsepõlves ka ohtralt teleseriaali «MacGyver» ja tänu sellele teeb ta Kate’ile lennukikabiini tükkidest jalalahase nagu naksti valmis.

Jättes kõrvale asjaolu, mismoodi maitseb metskass, keda on grillitud lennuki isolatsioonimaterjale põletades, rääkimata sellest, kuidas on võimalik elada kolm nädalat vatijopes ilma miinuskraadide käes surnuks külmumata, on filmi kõige ebareaalsem hetk see, kui selgub, et The Guardiani fotograafi ametit pidaval Winsletil on päev enne oma pulmi veel nii palju raha, et ta saab lubada sellesama allakukkunud eralennuki rentimist. Aga noh, eks liialdusi tuleb filmides ikka ette...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles