Tööandja, testi, kas oled tööotsijale atraktiivne!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Unistuste tööandja

Juba viiendat aastat toimuva Unistuste Tööandja konkursi raames saavad ettevõtted ja organisatsioonid ennast võrrelda teistega ja näha, kuivõrd atraktiivsed on nad tööandjatena töötajatele ja tööotsijatele. Seda võrdlust viib läbi Marketingi Instituut.

„Oleme loonud formaadi, mis päris hästi töötab,“ rääkis Marketingi Instituudi juht Anu-Mall Naarits. „Arvestame nii tänaste töötajate, kui ka potentsiaalsete tööotsijate arvamust. Lisaks on võrdluses organisatsioonide endi personalistrateegiad ja tegevused.“

Kuigi Unistuste Tööandjaks saab igal aastal vaid 1 organisatsioon oma sektoris, siis ülejäänud organisatsioonid saavad hea tagasiside ja ennast nn parimatega võrrelda. Tagasisidet jagatakse nii kirjalikult kui Unistuste Tööandja konverentsi järgsel workshopil.

Anu-Mall Naaritsa sõnul on viimasel ajal käivitunud debatt, nagu oleks töötajad, eriti noored, põhjendamatult kõrgete ootustega tööandjate suhtes ja pea igal töökohal oodatakse samasugust poputamist nagu teevad seda üksikud rahvusvahelised IT-firmad. 

„Selline organisatsioonide eristamine ei ole kindlasti asjakohane. Pigem võib-öelda, et mitte töötajad ei pea ootusi langetama, vaid tööandjad peaks mõistma, et nende kohus ja privileeg on palju suurem kui vaid töötasu maksmine. Sest konkurents töötajate üle on kasvavas trendis pea igas sektoris. Ellujäämiseks tuleb pakkuda rohkem ja targemalt, seda mida sinu töötajaskond just enim ootab!“

Varasematel aastatel on töötajate poolt enim kiidetud järgmisi organisatsioone: ABB AS, Adven Eesti AS, AS Palmako, Balti Logistika AS, Eastman Specialties OÜ, Eesti Liinirongid AS (Elron), KAFO OÜ, Metaprint AS, Maksu- ja Tolliamet, Põldma Kaubanduse AS, SA NUKU, Odien OÜ, SA Tartu Rahvaülikool, Valio Eesti AS, 360 KRAADI OÜ, Keskkonnateenused MTÜ, Sendsmaily OÜ, Rickman Trade OÜ, OÜ JTEPartners (Mychef), AS Starman, Uber Technologies Inc, Skype.

2013. aastal võitis Unistuste Tööandja tiitli Sisekaitseakadeemia, äriorganisatsioonide preemia pälvis AS Proekspert, kolmanda sektori auhinna Maarja Küla. Finaali jõudis ka CGI Eesti AS. "Unistuste Tööandja: 100 ideed" konverentsi publikupreemia võitis Ericsson Eesti AS Tallinna tehas.
2013. aastal võitis Unistuste Tööandja tiitli Sisekaitseakadeemia, äriorganisatsioonide preemia pälvis AS Proekspert, kolmanda sektori auhinna Maarja Küla. Finaali jõudis ka CGI Eesti AS. "Unistuste Tööandja: 100 ideed" konverentsi publikupreemia võitis Ericsson Eesti AS Tallinna tehas. Foto: Unistuste tööandja

Eelnevalt on Unistuste Tööandja ihaldusväärse tiitliga pärjatud Sisekaitseakadeemia, LHV Pank AS, SA Teaduskeskus AHHAA ning Ericsson Eesti AS.

Kõik tööandjad, kes soovivad enda tööandja kuvandit testida, on kutsutud osalema Unistuste tööandja konkursile. Konkursil osalemiseks täida ankeet SIIN.

2016. aastal võitis Unistuste Tööandja tiitli SA Teaduskeskus AHHAA. Erasektori 1. koha sai Pipedrive OÜ, 2. koha AS PricewaterhouseCoopers ja 3. koha Statoil Fuel & Retail Eesti AS.
2016. aastal võitis Unistuste Tööandja tiitli SA Teaduskeskus AHHAA. Erasektori 1. koha sai Pipedrive OÜ, 2. koha AS PricewaterhouseCoopers ja 3. koha Statoil Fuel & Retail Eesti AS. Foto: Unistuste tööandja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles