Kevadtormile suundub täna veel 500 kaitseväelast

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm.
Kevadtorm. Foto: Reamees Ivar Õuekallas

Õppusele Kevadtorm suundub täna veel üle 500 suurtükiväelase, õhutõrjuja ja pioneeri Kirde kaitseringkonnast.

Kaitseväelased alustavad liikumist oma koduväeosadest hommikul ja jõuavad õppuste alale lõunaks, vahendas Kaitseväe peastaap.

Suurtükipatarei on õppusel Kevadtorm kokkuharjutava jalaväepataljoni tuletoetusüksuseks jalaväebrigaadi koosseisus. Õhutõrjepataljonist liitub õppustega üks õhutõrjekahuri patarei õhutõrjekahuritega ZU-23-2 ning pioneeride ülesanne lahingtegevuses on vastase tõkestamine, oma vägede liikuvuse tagamine ja oma vägedele välikindlustuste ehitamine.

Kolme pataljoni kolonnid liiguvad marsruudil Tapa-Jõgeva-Tartu-Luunja-Vana-Kastre-Hammaste. Suurtükiväepataljon saabub Hammastesse kell 11, Õhutõrjepataljon kell 13 ja Pioneeripataljoni jõuab Vana-Kastresse samuti kell 13.

Kaitseväe sõidukite kolonni liikumiskiirus maanteel on kuni 70 km/h ja sõidukite pikivahed on 100 meetrit. Kaitsevägi palub nendel marsruutidel sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodab liiklejate mõistvale suhtumisele. Samuti võib esineda lühiajalisi liikluspiiranguid õppuse alasse jäävatel teedel.

Kevadtorm 2011 on jagatud kolme põhilisse etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine. Õppuse lahinguruum hõlmab kolme maakonda: Tartu-, Põlva- ja Võrumaad.

Peamine tegevus toimub Haaslava ja Ahja (6.-12. mai) ning Kõlleste ja Vastse-Kuuste (14.-19. mai) valdades. Põgusamalt jäävad õppuse alasse ka Võnnu, Mooste, Kanepi, Kambja, Laheda, Mäksa ja Põlva vallad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles