Juunikuist teadet Austria ID-kaardi riski kohta oli võimatu seostada Eestiga

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sai teate ID-kaardi turvaprobleemist 20. juunil
Eesti sai teate ID-kaardi turvaprobleemist 20. juunil Foto: Aivar Pau

Postimehe käsutuses oleva materjali järgi said Eesti võimud 20. juunil ametliku teate ID-kaartidega tekkinud tõsisest turvaprobleemist Austrias, kuid riigi infosüsteemi ameti (RIA) kinnitusel oli need kaardid tootnud teine kaarditootja ning uudist ei olnud toona võimalik seostada Eesti ID-kaardi kiibiga.

Täpsemalt seisab 20. juunil RIA küberintsidentide lahendamise üksusele CERT-EE laekunud teadaandes, et Austrial tuli 9. juunil ID-kaartide sertifikaadid sulgeda, kuna neis oli avastatud turvanõrkus. Teadaandes on ka probleemi olemuse tehniline kirjeldus.

«Nimetatud nõrkuse tõttu tühistas Austria kvalifitseeritud usaldusteenuse pakkuja kõik sertifikaadid, mis olid väljastatud enne 9. juunit 2017, ning informeeris sellest nii avalikkust kui ka kõiki mõjutatud asjaosalisi,» seisab teiste riikide seas ka Eestile edastatud teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles