Pika teekonna kiire lõppmäng

Toomas Randlo
, Chennai-Frankfurt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laevakaitsjad eile hommikul Saksamaal Frankfurdi lennuväljal vahetult pärast Chennaist tulnud lennuki maandumist. Lauri Ader (seljakotiga) ja Renee Tõnissaar (nokamütsiga) valmistuvad tegema esimesi samme Euroopas pärast nelja aastat.
Eesti laevakaitsjad eile hommikul Saksamaal Frankfurdi lennuväljal vahetult pärast Chennaist tulnud lennuki maandumist. Lauri Ader (seljakotiga) ja Renee Tõnissaar (nokamütsiga) valmistuvad tegema esimesi samme Euroopas pärast nelja aastat. Foto: Jaanus Lensment

Tööpäeva lõpp Indias Chennais oli teisipäeval juba lähenemas, kui lõpuks said 14 Eesti laevakaitsjat kätte kauaoodatud templi paberile, mis lubas neil Indiast lahkuda. Pärast seda andis Eesti välisministeeriumi asekantsler Annely Kolk meestele käsu minna oma majutusasutustesse, võtta asjad ja sõita lennujaama – lennuk läheb kell 01.50 öösel (Eesti aja järgi 22.20).

Lennujaamas ei läinud asjad aga kõige sujuvamalt. Laevakaitsjatele väljastatud ajutised dokumendid tekitasid kohalike Lufthansa töötajate seas segadust ja taas sekkus asekantsler Kolk, kes oli koos konsul Mats Kuuskemaaga mehi abistamas. Mõnel laevakaitsjal jõudis korra ka ärevus tekkida, et äkki nüüd lennujaamas tekib ikkagi mingi tõrge, mis takistab neil lahkumast, aga usk Indiast pääsemisse siiski säilis.

Möödus mitu pikka tundi, kuni laevakaitsjad jõudsid turvakontrolli. Kolk ja Kuuskemaa saatsid laevakaitsjad lennukini. Enne pardale minekut kallistasid laevakaitsjad Kolki üksteise järel ja tänasid viimase nädala jooksul tehtu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles