Hanno Pevkur: Kaja Kallas on varem või hiljem peaminister (51)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Eero Vabamägi

Viimastel kuudel Reformierakonna sees vindunud sisetülis on hiljuti kõlama hakanud aina kõvemad paugud. Siim Kallas soovib uut esimeest, Hanno Pevkur sisevalimisi kohe järgmise aasta alguses. Nüüd tunnistab Pevkur, et toetaks Kaja Kallase kandideerimisel just teda.

Vaatame tagasi aastatagustele Reformierakonna esimehe valimistele. Kas Kallased mängisid toona esimehe valimistel teid toetades topeltmängu, et aasta hiljem tõuseks esile Kaja Kallas?

Aasta tagasi toimunud erakonna esimehe ja juhatuse valimistel oli erakonnaliikmetel põhimõtteline valik, kas jätkata vanaviisi või valida avatus ja rohkem kaasav juhtimine. Häältega 1048 vs. 635 valiti mind uueks juhiks. Ma usun, et Kaja Kallas on nagu minagi jätkuvalt seda meelt, et erakonna juhtimine saab põhineda vaid avatud sisedemokraatial, mitte kombineerimisel või salakokkulepetel. Tunnen Kaja kui ausat, arukat ja sõnapidajat inimest.

Kommentaarid (51)
Copy
Tagasi üles