Asüüliotsused võivad kiiremini tulla

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi raudteejaama lähedal avaldati tänavu märtsis meelt väljasaatmispoliitika vastu.
Helsingi raudteejaama lähedal avaldati tänavu märtsis meelt väljasaatmispoliitika vastu. Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / Scanpix

Euroopa Liit töötab välja ühist turvaliste lähteriikide nimekirja, et lihtsustada eitava asüülivastuse saanud migrantide väljasaatmist. Soome ei soovi aga asüülitaotlejaid hooletult kohelda ja kavatseb ka edaspidi kõik taotlused päritoluriigist sõltumata juhtumipõhiselt läbi vaadata.

Euroopa Liit on võtnud laiemate asüülipoliitikat puudutavate reformide hulgas käsile ka ühise turvaliste lähteriikide nimekirja koostamise. Nimekiri peegeldab inimõiguste ja julgeolekuolukorda migratsiooni lähteriikides, et hinnata, kas sihtriikidel on kohustus asüülitaotlejaid vastu võtta.

Ühtse lähteriikide nimekirja koostamine on ELi esindajate sõnul viis tõhustada üleeuroopalist asüülipoliitikat ja lihtsustada negatiivse asüülivastuse saanud migrantide väljasaatmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles