President Kaljulaid: Tallinna Televisioon ja ETV+ võiks liituda (14)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President on mures, et PBK-le raha viimine saadab vale sõnumi.
President on mures, et PBK-le raha viimine saadab vale sõnumi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Avaliku raha viimine ebasõbraliku riigi telekanalitesse – näiteks Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) – tuleks viivitamatult lõpetada, arvab president Kersti Kaljulaid ja lisab, et PBK-lt saadete ostmise asemel võiks Tallinna Televisioon (TTV) liituda hoopis kanaliga ETV+. 

«Meil ei ole mingit põhjust arvata, et Venemaa ei tee kõike endast olevat, et Euroopa Liidu ühtsust murendada. Seda on kõige lihtsam teha, kui tekitada rahvas kõhklusi ja kahtlusi,» ütles Kaljulaid. 

Õigustus, et PBK kaudu jõutakse sõnumiga oma auditooriumini, sest inimesed vaatavat seda telekanalit, presidendi meelest ei kehti, sest kõigel on alati kõrvalmõju. 

«Kui ütleme, et meie riigi jaoks on oluline telekanal PBK, sest selle kaudu jõuame oma inimesteni, siis mida see veel tähendab? Et me ei suuda oma kanalite kaudu oma inimesteni jõuda,» ütles Kaljulaid. 

Tema meelest peaks selle raha andma hoopis telekanaline ETV+, millega TTV võiks liituda. 

Loe pikemalt Postimehe aastalõpuintervjuust president Kaljulaidiga.  

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles