Jüri Ratas intervjuus ETV-le: valitsuse tegevusele antud hinne 2+ kannustab

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Peaminister Jüri Ratas ütles ETV-le antud pikas intervjuus, et mullu novembris Postimehe poolt valitsuse viimase aasta tegevusele antud hindesse 2+ suhtub ta rahulikult ning see kannustab teda.

Ratas tõi intervjuus võrdluse reitinguagentuuriga, kes annab Eestile hindeid. «Pluss on alati selline edasiminek. See kindlasti kannustab valitsust teha veel paremini ja, siiralt, teha veel tublimini,» ütles ta.

Peaministri sõnul võtab ta saadud hinnet rahulikult ja töiselt.

Küsimusele, mida tundis valitsus, kui ajakirjandus nimetas neid ideelisteks käparditeks ning kas Eesti maksukeskkond on ebastabiilne, vastas Ratas veendunult, et Eesti majandusel läheb tublisti. Sealjuures tõi valitsusjuht esile tulumaksumiinimumi reformi ning alkoholiaktsiisi vähendatud tõusu.

Postimees kirjutas 2017. aasta novembris, et toimetus paneb valitsuse viimase aasta tööle hinde 2+. Sellest võib välja lugeda toimetuse negatiivset hinnangut koalitsiooni tööle, ent «pluss» annab märku, et vee peal püsimise piir pole kaugel. Selleks peavad valitsuspartnerid vabanema oma segastest ja lohisevatest otsustest – siis ollakse pikas perspektiivis jälle vee peal. Iseasi, kui kiirelt riik nii edasi purjetada suudab.

Jüri Ratase intervjuud saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles