Kaitsepolitsei pidas kinni Jõhvi valla ametnikud (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseiamet.
Kaitsepolitseiamet. Foto: Teet Malsroos

Täna hommikul pidasid kaitsepolitseiameti töötajad kinni Jõhvi vallavolikogu esimehe Niina Neglasoni (Reformierakond) ja Jõhvi vallavalitsuse sotsiaalteenistuse juhi Sirli Tammiste.

Neglasoni kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt võttis ta altkäemaksu ajavahemikul 2016–2017 Jõhvi vallavolikogu poolt äriühingu suhtes tehtavate otsuste tegemise ja nende sisulise suunamise eest. Esialgsete kahtlustuste kohaselt ületab altkäemaks 40 000 eurot.

Tammistet kahtlustatakse korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumises. Teda kahtlustatakse otsuste tegemises või nende otsuste suunamises, mis puudutasid tema lähedase isikuga seotud äriühingut.

Samuti esitatakse kahtlustus äriühingu juhatuse liikmele suures ulatuses altkäemaksu andmises.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Detailsemaid menetlusandmeid ei ole käesoleval hetkel võimalik uurimise huvides avalikustada.

Taheti erakonnast välja visata juba varem

Reformierakonna esindaja kinnitas BNS-ile, et erakond arvab parteist välja Jõhvi vallavolikogu esimehe Neglasoni. 

Ettepaneku liikme väljaarvamiseks peab erakonna juhatusele tegema piirkonnaorganisatsioon.

Reformierakonna esindaja sõnul arutas erakonna Ida-Virumaa piirkond Neglasoni väljaarvamist juba möödunud aasta lõpus. Siis oli selle põhjuseks asjaolu, et Reformierakonda kuuluv Neglason kandideeris kohalike omavalitsuste valimistel valimisliidu Jõhvi Eest esinumbrina.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles