Simsonit umbusaldanud opositsioon süüdistab ministrit vassimises (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandusminister Kadri Simsoni umbusaldamisega seninägematut ühtsust tunnetanud opositsioon lubab juba järgmisel nädalal võtta ette peaminister Jüri Ratase.

Eile pärastlõunal riigikogule antud Simsoni umbusaldusavaldusavalduse lõpplahendus selgus kolm tundi hiljem. Ehkki tulemus – umbusaldamise läbikukkumine – ei olnud üllatav, oli märkimisväärne umbusaldajate ühtehoidvus. Seda seetõttu, et koostööd tegid muidu mitte just kõige sõbralikumates suhetes Reformierakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), lisaks Vabaerakond.

Simsoni umbusaldamise poolt hääletas sama palju riigikogulasi, kui oli avaldusel allkirju, ehk 44 (kokku on opositsioonis saadikuid 45). Ministrit kaitsma asus 49 koalitsioonisaadikut. See tähendaski, et umbusaldamisest jäi puudu napilt seitse häält ja opositsiooni tahe jäi teostumata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles