EKRE tahab sekkuda noorukite intiimellu (36)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoom
Kondoom Foto: Fred de Noyelle / Godong/picture alliance / Godong/Scanpix

Pedofiilidele karmimad karistused! Seadused on liiga leebed ega suuda alaealisi jahtivaid seksuaalperverte ohjeldada! Selliste jõuliste loosungitega võidab Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) toetajaid, ent kui vaadata lähemalt  erakonna ettepanekuid olukorra parandamiseks, ilmneb, et loosungitest kaugemale polegi jõutud. 

Möödunud aasta lõpus esitas EKRE riigikogule ettepanekud tõsta seksuaalelu legaalset alampiiri ning karmistada pedofiilide karistusi. Riigikogu liige Jaak Madison kinnitas Postimehele, et töötas ettepanekud välja isiklikult, kuid küsis nõu ka Põhja prefektuurist. Sündis eelnõu karistusseadustiku muutmiseks, mis aga riigikohtult hävitava hinnangu saab. 

Praegune karistusseadustik ütleb, et täisealise suguühe noorema kui 14-aastasega on keelatud, selle eest karistatakse kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles