Kuidas muuta uus põrand müravabaks?

OÜ Kiilto Eesti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: OÜ Kiilto Eesti

Vaikne põrand toob sinu perele parema enesetunde. Juba ammu teatakse, et mida vähem on ruumides müra ja vibratsiooni, seda paremini tunnevad end seal inimesed. Nad puhkavad hästi välja, kuid ka töötavad palju keskendunumalt ja tulemuslikumalt.

Häirivat müra tekitavad kõige rohkem inimesed ise. Näiteks liikumisel tekkiv sammumüra kandub põranda konstruktsioonide kaudu teistesse ruumidesse. Sageli võimendavad ka seinad ja lagi põrandal tekkinud helisid ning ruumi tekkib ebameeldiv kaja.

Kui kaugele sammud kostavad, sõltub põranda ja aluskatte materjalist. Selleks et hoida müratase võimalikult madalana, tasub kasutada aluskattena korki, millel on väga hea mürasummutusvõime.

Kork peatab detsibellid – dB Stop

Kiilto on välja töötanud tervikliku mürasummutusüsteemi, mille võib paigaldada kas keraamiliste plaatide või liimitava puitparketi alla.

Kiilto dB Stop korgi- ja kummisegust plaadid summutavad põranda kaudu levivat müra ega lase tekkida sellisel probleemil, mida paljud tunnevad kas “kõmiseva” või “naksuva põrandana”.

Ametlike testide kohaselt vähendab dB Stop sammumüra keraamilistel plaatidel 13 detsibelli ja puitparketil 14 detsibelli võrra.

Kui te soovite vahetada vana vinüülpõrandakate kas kivi- või keraamiliste plaatide vastu, võiks nende aluskihina kasutada dB Stop plaate. Kuna Kiilto pakub terviklikku mürasummutussüsteemi, leiate tootevalikust ka korkplaatide paigaldamiseks sobiva liimi ning plaatimissegu.

Kiilto dB Stop on väga hea valik allergiaid või hingamisteede haigusi põdevatele inimestele, kuna vastab kõige rangema M1 emissiooniklassi nõuetele.

​​

Foto: OÜ Kiilto Eesti

Kiilto dB Stop plussid

  • Vähendab oluliselt põranda ja seinte kaudu levivat sammumüra ning teisi helisid. 
  • Sobib kasutamiseks uusehitistes, remonditavates aga ka põrandaküttega ruumides.
  • Korgi- ja kummisegust plaadid on väga õhukesed, põrand tõuseb ainult 3 mm.
  • Lihtne transportida ja paigaldada.
  • Kiilto dB Stop on terviklik mürasummutussüsteem: 50x50 cm plaadid, paigaldusliim Kiilto M1000 ECO, paigaldusjuhend.

Vaata lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles