Liibanoni ametnik: teeme kõik endast oleneva röövitud eestlaste leidmiseks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti matkajatest maha jäetud jalgrattad Zahle politseimajas.
Eesti matkajatest maha jäetud jalgrattad Zahle politseimajas. Foto: Raigo Pajula

Liibanoni välisministeeriumi kantsler William Habib kinnitas, et Liibanonile on seitsme röövitud eestlase leidmine jätkuvalt väga oluline prioriteet ning röövi asjaolude väljaselgitamiseks tehakse kõik endast olenev.

Välisminister Urmas Paet kohtus Roomas Iraagi välisministri Hoshyar Zebari, Araabia Ühendemiraatide asevälisministri Anwar Gargashi ja Liibanoni välisministeeriumi kantsleri William Habibiga, kellega käsitles ka Liibanonis Eesti kodanike röövimisega seonduvat.

Paeti sõnul kinnitas Liibanoni kolleeg, et uurimine jätkub tulemuse saavutamiseni.

Paet ja Zebari arutasid ka Eesti ja Iraagi vahelist koostööd, keskendudes Iraagi ülesehitamisega seonduvale ning Eesti kogemuste jagamisele infotehnoloogia vallas. «Eesti on viinud läbi Iraagi valitsusametnikele ja diplomaatidele suunatud koolitusi ning oleme valmis jätkuvalt tegema Iraagiga koostööd e-riigi ülesehitamisel,» lausus Paet.

Paet ja Araabia Ühendemiraatide asevälisminister Gargash kõnelesid ka NATO ja Araabia Ühendemiraatide koostööst. Paeti sõnul tuleb NATO-l tihendada suhteid kõigi organisatsiooni mittekuuluvate partneritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles