Solman: IRL mõistab Aguri estraadiürituse üheselt hukka (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) distantseerib end 10. märtsil Nokia kontserdisaalis Hendrik Aguri eestvedamisel korraldatava «Krasnaja Strela» estraadiüritusest ja mõistab selle üheselt hukka, teatas linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Riina Solman.

«Sellel ei ole mingisugust seost IRLi poliitikaga, vaid tegemist on koolijuhi isikliku initsiatiivi ja otsusega,» kinnitas Solman.

«Okupatsiooniajastu kultuuri esitlemine sellisel kuupäeval on haridusasutuse puhul küsitav ettevõtmine. Ajalooline käsitlus peab olema terviklik, kuid korraldajate selline valik riivab kõigi nende huve, kelle lähedased ja rahvuskaaslased on pidanud taluma totalitaarse režiimi koledusi,» leidis Solman.

«Meenutame, et 10. märts oli päev, mil pommid langesid Tallinnas teist päeva ja majad praeguse Solarise keskuse lähiümbruses põlesid, inimesed said surma. Seda hävitustööd ei saa ära unustada. Solarise keskuse läheduses sai Kaupmehe tänava vennastekoguduse palvela otsetabamuse. Toonane Kaupmehe tänav jooksis välja praeguse Solarise keskuseni ning konkreetselt selle tänava ots kustutati pommitamisega kaardilt,» lisas ta.

Ta ütles aga, et need poliitikud, kes ruttavad sellest ebaõnnestunud hetkest kahjurõõmsalt poliitilist kasu lõikama, käituvad veelgi vastutustundetumalt kui kontserdi korraldajad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles