Vitsut süüdistab Langi laenunõustamise takistamises

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut.
Lauri Vitsut. Foto: Liis Treimann

Napilt kuu aja eest kiirlaenuohvrite nõustamist alustanud Lauri Vitsut ütles täna, et justiitsminister Rein Lang keelas tal SMS-laenuohvreid tasuta õpetada, kuid ministeerium lükkas ta väited täielikult ümber.

Möödunud kuu lõpus teatas juristide liit, et Lauri Vitsut annab igal teisipäeval Tallinna ringkonnakohtus tasuta õigusabi SMS- ja kiirlaenu ohvritele, kuid homme laenuohvrid tasuta nõuandeid enam ei saa, kirjutas aripaev.ee.

Vastuseks küsimusele, kuidas Vitsutil SMS-laenu ohvrite nõustamine sujub, ütles Vitsut täna, et «pean kurbusega teatama, et mul on keelatud SMS- ja kiirlaenu ohvritele tasuta õigusabi anda. Kuuldavasti astus justiitsminister Rein Lang isiklikult samme, et lõpetada minu ühiskondlikku ja missioonitundest kantud tegevust.»

Vitsuti sõnul katkestas juristide liit ootamatult kiirlaenu tasuta õigusabi projekti.

«Mulle jääb sügavalt arusaamatuks, mis motiividel justiitsminister Rein Lang tegutseb. Kiirlaenude probleem on tänases ühiskonnas üha teravamalt esile kerkinud. Abivajajaid on olnud palju, enamus neist on ärahirmutatud ja rahatud ning jäetud ilma igasugusest riigipoolsest tähelepanust,» kommenteeris ta.

«Olen seatud raske olukorra ette, kus justiitsministeerium avaldab survet, et tasuta õigusabi kiirlaenu ohvritele ei antaks, samas on inimestel õigustatud ootused, et mina seda teeks,» lisas Vitsut, kes jõudis SMS-laenu ohvreid nõustada vaid kolmel korral.

«Justiitsministri pädevuses ei ole otsustada, kas Vitsut võib SMS-laenu võlglastele juristide liidus tasuta õigusabi anda või mitte. Seega ei vasta tõele väide, et Rein Lang on Vitsutil tasuta õigusabi andmise ära keelanud, »selgitas ministeeriumi pressiesindaja

«Justiitsministeerium on juristide liidult varasemalt pärinud aru, kas Lauri Vitsutile makstakse nõustamise eest tasu riigi poolt juristide liidule eraldatud riigieelarvelistest eraldistest. Juristide liit kinnitas 10. oktoobril 2008. aastal ministeeriumile saadetud e-kirjas, et mingit tasu Lauri Vitsutile nõustamise eest ei maksta,» on kirjas ministeeriumi kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles