Prokuratuur ei algatanud PBKlt saadete tellimise asjas menetlust (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PBK võttegrupi auto.
PBK võttegrupi auto. Foto: Andres Haabu

Riigiprokuratuur leidis, et vastupidiselt Vabaerakonna esitatud kuriteoteatele ei kujuta Tallinna linna eelarveliste vahendite eest venekeelselt telekanalilt PBK saadete tellimine endast kuriteokoosseisu ning menetlus jäeti algatamata.

Riigiprokuratuurilt saabunud vastuses seisis, et kuriteokaebuse ning prokuratuurile käesoleval ajal teada oleva info pinnalt ei ole võimalik välja tuua kuriteo tunnuseid ning nende hinnangul puudub piisav alus kriminaalmenetluse alustamiseks, edastas Vaberakonna esindaja.

Riigikogu Vabaerakonna fraktsioon lisas otsust kommenteerides, et otsib võimalusi seaduse muutmiseks.

«Ma pean seda ikka sisuliselt varguseks – avaliku raha kuritarvitamiseks, vaenuliku telekanali ja Keskerakonna kandidaatide toetamiseks. Kui riigiprokuratuur ei suuda praeguse seadusandluse puhul näha asja nii, nagu paljud kodanikud näevad ja ka mina näen, siis on mul riigikogu liikmena kohustus otsida võimalusi seaduste muutmiseks,» ütles Vabaerakonna saadik Andres Herkel riigiprokuratuuri otsust kommenteerides ning lisas, et praegune olukord tekitab Eesti kodanikes pettumust, kui tahame riigi sünnipäeva üle rõõmsad olla.

«Mina kavatsen pidupäevanädalal veel põhjalikult seadustesse süveneda, et leida võimalusi avaliku raha raiskamine lõpetada ning PBK tiibu kärpida,» lisas Herkel.

Prokuratuur ei välista kriminaalmenetluse alustamist tulevikus

Riigiprokuratuuri teatel on seadusandja ette näinud, et kriminaalmenetluse saab alustada vaid üksnes juhul, kui on ilmnenud üheselt kuriteole viitav informatsioon.

«Otsus kriminaalmenetlust mitte alustada on tehtud praegusel hetkel prokuratuurile teadaoleva informatsiooni pinnalt. Oleme analüüsinud nii ajakirjanduses avaldatut kui ka kuriteokaebuses esile toodud fakte ja kuivõrd selle pinnalt ei nähtu üheselt kuriteo toimepanemine, siis ei ole antud hetkel võimalik kriminaalmenetlust alustada,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas.

Juhul, kui PBKst saadete tellimise kohta peaks tulevikus ilmnema täiendavat ning selgelt kuriteole viitavat informatsiooni, on kriminaalmenetluse alustamine endiselt võimalik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles