Purjus peaga rooli istumine läheb rikastele kallimaks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollib, kas juhid on kained.
Politsei kontrollib, kas juhid on kained. Foto: Küllike Rooväli

Valitsus otsustas siduda raskemate väärtegude trahvid inimeste sissetulekuga, mis tähendab, et näiteks joobnud peaga autoroolis vahele jäämine läheb ministri tasu teenivale inimesele tunduvalt kallimaks kui madalapalgalisele. 

Kui praegu karistatakse väärtegude eest trahviühiku (ülemmäär 300 trahviühikut) põhimõttel, siis uus palgapõhine süsteem toob mängu päevamäära, mis arvutatakse välja süüdlase keskmise päevase sissetuleku põhjal. Rahatrahvi suurus hakkaks olema 3–300 päevamäära, kusjuures minimaalne päevamäär on viis eurot.

Palusime seaduse välja töötanud justiitsministeeriumil tuua näiteid, kui kalliks läheb uue seadusega üks raskem väärtegu – kuni 0,74 promillise alkoholijoobega autoroolis vahele jäämine – miinimumpalga saajale, keskmise sissetulekuga inimesele ja ministri palka teenivale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles