Hotelli arendusele ette jääv Kentmanni kohtumaja kolib ajutiselt Tõnismäele (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine justiitsministeeriumi hoone TÕnismäel.
Endine justiitsministeeriumi hoone TÕnismäel. Foto: Peeter Langovits

2. aprillil  alustab Harju Maakohtu Kentmanni tänava kohtumaja tööd justiitsministeeriumi endistes ruumides Tõnismägi 5a, meiliaadressid ja telefoninumbrid jäävad samaks.

26.-29. märtsini kohtuistungeid ega dokumentide välja andmist ja vastuvõttu ei toimu. Ajal, kui kohtumaja on suletud, võetakse dokumente vastu Liivalaia 24 ja Tartu mnt 85 kohtumajades.

Kohtuasjad, mis on praegu arutamisel Harju maakohtu Kentmanni tänava kohtumajas, jätkuvad alates 2. aprillist kuni tänavu juulis uue kohtumaja valmimiseni aadressil Tõnismägi 5a.

Liivalaia 24 ja Tartu mnt 85 kohtumajade töös enne uue kohtumaja valmimist muudatusi ei ole.

Riigi Kinnisvara ASi pressiesindaja Urmas Glase sõnul peab kohus ajutisele pinnale kolima seetõttu, et Kentmanni tänava maja kuulub eraomanikule ja selle üürileping lõppeb. Omanikul on aga sõlmitud juba uus leping arendajaga, kes hakkab sinna hotelli rajama. See olevat aga nii täpne, et isegi hotelli avamiskuupäev on kirjas ning seetõttu ei olevat võimalik maakohtuga lepingut kasvõi mõn kuu võrra pikendada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles