KCNA: Kim arutas Lõuna-Korea delegatsiooniga pingete vähendamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: KCNA VIA KNS/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un arutas riiki saabunud Lõuna-Korea delegatsiooniga võimalusi pingete vähendamiseks poolsaarel, teatas stalinistliku riigi meedia teisipäeval.

Kim «tervitas soojalt» Lõuna-Korea ametnikke nende visiidil Pyongyangi ja andis neil esmaspäeval õhtusöögi, edastas Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA.

«Tal oli siiras vestlus lõuna poole eriesindaja delegatsiooniga põhja-lõuna suhete aktiivsest parandamisest ning rahu ja stabiilsuse tagamisest Korea poolsaarel,» vahendas agentuur.

Lõuna-Korea kümneliikmelist delegatsiooni juhib riikliku julgeoleku nõunik Chung Eui-yong ja sellesse kuulub ka luurejuht Suh Hoon.

Delegatsioon naaseb Souli teisipäeval. Kolmapäeval lendavad nad USA-sse, kus annavad Ühendriikide ametnikele ülevaate kahepäevasest reisist, ütles Lõuna-Korea presidendi kantselei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles