Riigikantseleile esitatakse uue valla vapina kanepileht (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi valla uus vapp.
Kanepi valla uus vapp. Foto: www.kanepi.ee

Põlvamaal haldusreformi käigus kahe vallaga liitunud Kanepi vald leidis konkursil inimeste ülekaaluka toetusega uue vapi, mis kujutab kanepilehte.

Kanepileht on ühtlasi tuntud narkootilise mõnuaine marihuaana sümbolina. Menukal rahvahääletusel veebis kogus kanepilehega kavand koguni üle 12 000 hääle. Kokku hääletas rohkem kui 15 800 inimest.  

Kanepi vallavanem Andrus Seeme usub, et enamik hääletajaid oli ikka ise ka Kanepi vallaga lähemalt või kaugemalt seotud.

Tema arvab, et sellest et taime kujutatakse samal ajal ka marihuaana sümbolina, ei ole hullu midagi. «Palju asju on mõtlemises kinni ja siin on sama asi. Me võime öelda ka viljapea kohta, et rukist tehakse puskarit. Narkootilise ainega seostamine on kanepi juurde tulnud alles viimase kümne aasta jooksul,» rääkis Seeme ja lisas, et kanep on pika traditsiooniga taim nii tekstiili- kui ka kondiitritööstuses.

Samas tõdes ta, et päris sellisena nagu rahvahääletusel komisjon kavandit ei toetanud. Seeme selgitusel oli autoril kolm erinevat kanepilehe varianti ja komisjon tegi idee autorile ka ettepanekuid. «See on nüüd selline kaasaegselt stiliseeritud variant, et kanepileht koosneb ruudukujutistest,» ütles Seeme.

Kanepilehega lipu, vapi ja logo esitatakse ülevaatamiseks riigikantseleile, kõige lõpuks peab selle heaks kiitma vallavolikogu.

Kanepi vald liitus haldusreformi käigus Kõlleste ning Valgjärve vallaga, mistõttu hakkas moodustunud ühendvald otsima uut sümboolikat. Konkursile laekus 23 tööd, millest valla hindamiskomisjon valis välja seitse paremat. Need omakorda riputati veebi üles kõigile hääletamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles