Tselluloositehase arutelu läks volikogu saalis tuliseks

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
tSELLULOOSITEHASE ARUTELU.
tSELLULOOSITEHASE ARUTELU. Foto: Margus Ansu

​Tselluloositehase kavandamise ümber möllavad kired jõudsid eile Tartu volikogu erakorralisele istungile, mille korraldamiseks renditud saal Dorpati konverentsikeskuses oli pungil täis publikut, kaameraid ja, mis salata, ka iroonilisi vahele-hõikeid, mille pärast tuli kuulajaid korduvalt korrale kutsuda

Istungi algul tutvustas tehast kavandava Est-For Investi üks juhtfiguure Aadu Polli tehase rajamise kavatsust, selle ettekande paljud osad kattusid teisipäevases lehes ilmunud tema kolleegi Margus Kohava arvamuslooga. Polli sõnum oli, et keskkonnale kahjulikku tehast nad ei raja, kuid keskkonnamõjusid tuleb kaaluda kompleksselt.

Tartu ülikooli majandusprofessor Urmas Varblane selgitas järgmises ettekandes, miks ta majandusteadlasena peab õigeks puidu väärindamist keemiliselt ka Eestis, kus seni on seda tehtud eeskätt mehaaniliselt saetööstustes, sest olime vaesed. Selleks oli kapitali vaja. Tselluloositehaseid on Eestis vaid kaks, Kehras ja Kundas, Soomes 51.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles