Ühendkuningriigi maavägi saadab Eestisse neli kopterit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti õhuväe Lynx-tüüpi helikopterid.
Briti õhuväe Lynx-tüüpi helikopterid. Foto: Andrew Matthews / PA Wire / PA Images / Scanpix

Ühendkuningriigi maavägi saadab Eestisse neli mitmeotstarbelist kopterit Lynx Wildcat AH1.

Ühendkuningriigi maaväe lennukorpus saadab aprillis Eestisse neli mitmeotstarbelist kopterit Lynx Wildcat AH1, tegemist on õhukorpuse esimese sarnase missiooniga, edastas IHS Jane's Defence Weekly veebiväljaanne armeeallikatele viidates.

Neli kopterit, mis alaliselt paiknevad Somersetis Culdrose õhuväebaasis, saadetakse Eestisse neljaks kuuks, nende ülesandeks on toetada Tapal teenivat NATO lahingugruppi, mille tuumiku moodustab praegu Ühendkuningriigi Walesi rügemendi 1. pataljon. Ka on kopterite ülesanne toetada lahingugrupi ja Eesti kaitseväelaste väljaõpet, samuti võtavad kopterid osa NATO õppuses Sabre Strike, märkis väljaanne.

Õhuväe pressiesindaja sõnul hakkavad kopterid paiknema Ämari lennubaasis.

661. eskadrilli ülem major Alex Rivett sõnas, et üksus sai lähetuses teada alles möödunud aasta sügisel. Major Rivett märkis, et Eesti õhuväe käsutuses on vaid neli kopterit Robinson R22. «Seetõttu on nad väga elevil, et me toome üksuste õhutoetuse tagamiseks Eestisse tipptasemel platvormi.»

Aprillis Eestisse saabuvad kopterid kuuluvad maaväe lennukorpuse 661. eskadrilli. Tuleva aasta aprillis saadab Ühendkuningriigi maavägi Eestisse neljaks kuuks neli kopterit, mis kuuluvad õhukorpuse 659. eskadrilli.

Ettevõtte Leonardo toodetud mitmeotstarbeline kopter Lynx Wildcat AH1 suudab täita nii ründe- kui ka vaatlusülesandeid.

Kopteri meeskonda kuulub kaks pilooti, kopteri maksimaalne kiirus on kuni 311 km/h ning lennuulatus 777 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles