«Pealtnägija»: olukord Eesti raudteedel meenutab kohati vene ruletti (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni reisirong. Illustreeriv foto.
Elroni reisirong. Illustreeriv foto. Foto: Martin Ilustrumm

Vaatamata uutele turvalisematele rongidele, pidevalt arenevale infrastruktuurile ja ohutuskampaaniatele kulutatud hiigelsummadele, on Eesti raudteed tabanud järsk surmade laine.

27-aastane vedurijuht Martin Merisalu on üks paljudest, kel on pidevatest intsidentidest villand – oleks siis tegemist vaid juhuslike hajameelsetega, aga kolm aastat ametit pidanud Martinil on tekkimas juba halvas mõttes püsikliendid, vahendas ERR «Pealtnägijat».

«On üks vanaproua, kellel on ilmselt sama palju elusid kui kassil, ta on tõesti kaks korda sekund sekundisse üle jõudnud - küll on ta seal oma kelguga, suvel on järelkäruga, kuid siiamaani on õnneks läinud,» sõnas vedurijuht.

Martini isa, 34-aastase staažiga Rometi hingel on 13 inimelu, mitte kordagi pole süü olnud temal, kuid see on tegevvedurijuhtide seas suurim number. Mõnikord on õnnetust lihtsalt võimatu ära hoida, kuid vihaseks teevad Rometi lood, kus süüdi on hajameelsus või nahaalsus ja ohtu ei seata mitte üksnes ennast vaid ka teisi.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles