Ossinovski «Aktuaalsele kaamerale»: Kliinikum peaks Põlva ja Valga plaani nädalaga täpsustama (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogunemine Valga haigla sünnitusosakonna kaitseks
Kogunemine Valga haigla sünnitusosakonna kaitseks Foto: Jaan Rapp / Lõuna-Eesti Postimees

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ütles «Aktuaalses kaameras», et ootab Tartu Ülikooli Kliinikumilt nädala jooksul täpsemaid ettepanekuid, kuidas hakatakse teenindama Põlva ja Valga piirkonna sünnitajaid, kui sealsete haiglate sünnitusosakonnad suletakse.

«Nüüd oleme jõudnud sellesse faasi, et kliinikum konkreetsed ettepanekud ka lähima nädala jooksul enda poolt teeb ja siis ma arvan on võimalik ka kokkulepe saavutada,» rääkis esmaspäeval Põlvat ja Valgat külastanud Ossinovski rahvusringhäälingu õhtuses otsesaates.

Ministri sõnul mõistavad ka kohalikud elanikud demograafiast tingitud survet sünnitusosakonnad sulgeda, kuid soovivad enda konkreetsete praktiliste murede lahendamist.

«Kohalikel inimestel on praktilised probleemid, kuidas see teenus hakkab toimima juhul, kui sünnitusabi seal suletakse ja mööngem, et Tartu Ülikooli Kliinikum selle protsessi algatajana ei olnud neid asju piisavalt läbi mõelnud ja ka kogukonnaga läbi rääkinud,» ütles Ossinovski.

Varem oli minister ERR-ile rääkinud, et inimestel on täiesti praktilised ja arusaadavad mured, mis puudutab seda, millisel viisil inimene saab Tartu ülikooli kliinikumisse, kui sünnitusoaskonna sulgemise otsus peaks tehtama.

«Mis juhtub siis kui inimene jõuab sinna liiga vara? Sünnitustegevus pole veel alanud ja inimene saadetakse haiglast tagasi. Kui ta Valgast tuleb, ei ole ju mõeldav, et ta sõidab siis tagasi, et paari tunni pärast uuesti minema hakata. Kindlasti on küsimus sellest, kuidas inimene saab tagasi pärast seda kui laps on sündinud ja kui transpordivõimalust ei ole. Tuleb möönda, et neid otsuseid hakati tegema ennatlikult, enne kui kõik need olulised küsimused läbi arutati,» osutas Ossinovski probleemidele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles