Välisministeerium: rünnak Süürias oli kohane vastus (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhurünnakud Süüria peallinnale Damaskus.
USA õhurünnakud Süüria peallinnale Damaskus. Foto: Hassan Ammar/AP

Välisministeerium kirjutab Twitteris, et liitlaste korraldatud laupäevane raketirünnak Süürias oli kohane vastukäik keemiarelva kasutamisele, mille taga seisab president Bashar al-Assadi režiim.

«USA, Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa korraldatud tänane aktsioon on kohane vastus Süüria režiimi poolsele korduvale keemiarelva kasutamisele,» kirjutas välisministeerium laupäeva lõuna ajal Twitteris. «Rahvusvahelisel kogukonnal tuleb pühenduda selliste relvade kasutamise peatamisele ja käituda üheskoos vastavalt.»

USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia andsid laupäeval sõjalise ühislöögi Süüria sihtmärkide pihta. Plahvatused kärgatasid Damaskuses ja selle ümbruses. Kohaliku televisiooni teatel vastas Süüria õhutõrje rünnakutele.

Õhurünnakud kestsid umbes tund aega. Neis kasutati kaks korda rohkem relvi kui eelmisel aastal, mil Shayrati õhuväebaasi rünnati 59 Tomahawk-tüüpi tiibraketiga.

Rünnakud keskendusid kolmele sihtmärgile: Damaskuse lähedal asuvale teadusuuringute keskusele, ühele laole ja sõjaväe juhtimiskeskusele pealinna lähedal ning keemiarelvade laole Homsi lähedal.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles