Kallas: mõne jaoks pole ma veel liider (52)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallasele ei pakkunud laupäeval Reformierakonna üldkogul parteijuhi kohale kandideerimisel mitte keegi konkurentsi ning tema valimine oli juba ette kindel. Nii jäi tal vaid üle vastu võtta kallistusii, lillekimpe ja edusoove.
Kaja Kallasele ei pakkunud laupäeval Reformierakonna üldkogul parteijuhi kohale kandideerimisel mitte keegi konkurentsi ning tema valimine oli juba ette kindel. Nii jäi tal vaid üle vastu võtta kallistusii, lillekimpe ja edusoove. Foto: Sander Ilvest

​Laupäeval Reformierakonna uueks juhiks valitud Kaja Kallase (40) sõnul peaksid valijad erandkorras 60-eurost pensionitõusu lubanud poliitikutelt küsima, milline on selle sammu tegelik hind.

«See võib olla populaarne, aga palju raskem on vastata küsimustele ausalt. Me teame, et meil on vananev rahvastik, ja me teame, et väheneb tööjõuline elanikkond ehk need, kelle pealt makse makstakse, millest pensione finantseeritakse. Sellele tõele tuleb otsa vaadata,» rääkis ta otsekoheses intervjuus.

​Laupäeval Reformierakonna uueks juhiks valitud Kaja Kallase sõnul peaksid valijad erandkorras 60-eurost pensionitõusu lubanud poliitikutel küsima, milline on selle sammu tegelik hind. «See võib olla populaarne, aga palju raskem on vastata küsimustele ausalt. Me teame, et meil on vananev rahvastik ja me teame, et väheneb tööjõuline elanikkond ehk need, kelle pealt makse makstakse, millest pensione finantseeritakse. Sellele tõele tuleb otsa vaadata,» sõnas Kallas otsekoheses intervjuus Postimehele.

Kui üllatav see teie jaoks oli, kui te üks hetk avastasite, et kõik tahavad teie saamist erakonna esimeheks, kuigi vajadust ju justkui polnudki: eelmise esimehe ajal oli erakond valimistel teinud hea tulemuse ning toetusreiting oli väga kõrge?

Minuga hakkasid erinevad erakonna inimesed sellest rääkima juba varasemalt ja ma alati ütlesin, et meil on erakonna esimees olemas ning mina mingit intriigi püsti panema ei hakka. Aga kuna Hanno Pevkur ise selle palli üles viskas, siis ma kindlasti pidin kandideerima.

Viimase kuu jooksul enne valimisi läks erakonnas sees asi väga inetuks. Miks?

See oli karm valimisvõitlus. Kui 27 inimest kandideerisid 13 kohale, siis kõik võtsidki valimisi väga tõsiselt. Tõepoolest, selle käigus oli olukordi, mis ei tulnud kellelegi kasuks. Ma loodan, et see on nüüd kõik seljataga.

Reformierakonnas on siiamaani olnud tavaks, et kui esimees vahetub, siis varasemale esimehele leitakse väärikas ametikoht. Seekord teie andsite oma panuse, et Hanno Pevkur jääks riigikogu aseesimehe kohast ilma. Miks te tol hetkel tundsite vajadust see kiri kirjutada, sest oli teada, millise reaktsiooni see vallandab?

Kogemus on kõige parem õpetaja, aga ta küsib selle eest kõrget hinda. Tuleb vaadata, millised olid sammud enne, aga ma ei keskenduks sellele enam. Me kõik tegime vigu selle protsessi käigus ja oluline on see, kuidas me edasi läheme.

Kommentaarid (52)
Copy
Tagasi üles