Mart Nutt: oleks mõistlik tagasi pöörduda ajaloolise nime juurde (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Pilt videost

Isamaa- ja Res Publica Liitu kuuluva riigikogu liikme Mart Nuti sõnul on IRLi nimemuutus samm suunas, mis vastab erakonna tegelikule sisule.

«Praegune nimi on ebaõnnestunud eeskätt sellepärast, et keegi ei kasuta meie pikka liitnime sisuliselt, vaid kasutakse lühendit,» ütles Nutt. «Lühend IRL ei tähenda midagi. Kui me räägime väärtustest ja juurte juurde tagasi pöördumisest, siis oleks mõistlik tagasi pöörduda ajaloolise nime juurde.»

Nutt ütles, et toetab ettepanekut muuta nimi Isamaaks, kuid lisas, et ainult nime juurde pöördumine ei lahenda kõiki küsimusi - see peaks olema kompleksne tegevus. 

«Meie alusväärtustele tuleb põhineda valmisprogrammi koostades, ühenduste tegevuses,» jätkas Nutt. «Me ei tohi korrata seda viga, et jätame oma püsiväärtused unarusse nagu juhtus eelmistel riigikogu valmistel, kus need kiirelt said võetud teiste erakondade poolt kasutusse. Me ei ole kunagi loobunud oma püsiväärtustest ning seda tuleb nüüd näidata ka tegevustega, et teised asjad ei hakkaks varjutama meie põhimõtteid. Selles mõttes tuleb neid asju lahendada koos ja praegu erakond seda teebki.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles