Jüri Ratas tervitab: Keskerakond on kindlasti valmis tegema koostööd

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staarid tantsupeol - Jüri Ratas tuli koos perega
Staarid tantsupeol - Jüri Ratas tuli koos perega Foto: Karli Saul/SCANPIX

Jüri Ratas ütles, et Keskerakond on valmis tegema koostööd uue poliitilise liikumisega «Eesti 200». 

«Poliitika ei tohi kunagi olla suletud ring, vaid peab olema alati avatud uutele tulijatele, kellel on head mõtted ja värsked ideed. Seetõttu tervitan iga algatust ning iga inimest, kes soovib panustada Eesti riigi arengusse ning inimeste heaolu tõstmisesse. Keskerakond on kindlasti valmis tegema «Eesti 200» poliitilise liikumisega laiapõhjalist koostööd.

Mulle on täna avaldatud manifesti puhul sümpaatne, et algatajad soovivad vaadata mitmeid Eesti poliitika keskseid probleeme vabana senistest dogmadest. Olgu nendeks siis rahvastikupoliitika, maksupoliitika, majanduspoliitika või sotsiaalpoliitika.

Mida rohkem on meil poliitilisi jõude ja üksteisemõistmist, et ei ole olemas ühte ja ainukest kindlat viisi, kuidas meie ühiseid eesmärke saavutada, seda parem. Eesti on meile liiga armas ja Eesti tulevik meile liiga kallis, et saaksime kõikide valimiste eel takerduda samadesse vastasseisudesse või pidada suurtest asjadest rääkides pühaks ühte ainukest tõde. Tarkusest ei lähe keegi lõhki, ütleb Virumaa vanasõna.

Mitte ainult uued tulijad, vaid ka kõik olemasolevad poliitilised jõud peavad esitama nii oma konkreetsed valimislubadused lähiaastateks kui ka selge tulevikunägemuse pikemaks ajaks.

Pikaajalisi strateegiadokumente koostades ei saa muidugi loota vaid mõne üksiku inimese tarkusele, vaid kaasata tuleb Eesti ühiskonda laiemalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles