NO99 saalid on seni arvatust veelgi tühjemad (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater N099 on kimpus publiku langenud huviga.
Teater N099 on kimpus publiku langenud huviga. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kui ametliku statistika järgi on olnud tänavune N0-teatri saalide täituvus 60 protsenti, siis tegelikkuses on saalid olnud ilmselt veelgi tühjemad.

Eile sotsiaalmeedias avaldatud postituses tõdesid teatri NO99 juhid Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo, et nende teatris on etendustele vabu kohti rohkem kui varasemalt ning et nad tegelevad teatritöö ümber korraldamisega, sest kolmandat aastat järjest kahjumi kandmine oleks NO-le juba liig. Muuhulgas koondatakse töötajaid ja lõpetatakse teatri fuajees kohviku pidamine.

«Kevadine saalide täituvus on 60 protsendi juures ning et seda parandada, oleme teinud tõesti hulga erinevaid müügipakkumisi ja saatnud võimalust kasutades ka kutseid erinevatele heategevusorganisatsioonidele,» kirjutasid nad.

Eesti Teatri Agentuuri kogutav statistika saalide täituvusest näitab aga piletimüüki, mitte seda, kui palju inimesi ühte või teist etendust päriselt vaatamas käis.

Publik jättis kohale tulemata

Eile oli NO etendusele «Revolutisoon» müüdud kodulehe järgi 95 piletit. Saalis oli inimesi pigem nelja rea jagu ehk ligi 50. Kokku on saalis 164 kohta.

Teisipäevasel «Kõntsale», mis oli selle tüki viimane etendus Eestis sel hooajal, oli müüdud 114 piletit ja kohale tuli ligikaudu 90 vaatajat.

Esmaspäeval oli saalis «Kõntsa» vaatamas samuti pisut üle 50 inimese, kuid pileteid oli teatri kodulehe andmetel müüdud või välja jagatud kokku 97. Kusjuures suur osa külastajatest sai pileti teatri kassast oma nime järgi, mis ilmselt viitabki Semperi ja Ojasoo mainitud tasuta jagatavatele piletitele.

Aprilli lõpus mängitud «Hüsteeria» etendusel oli inimesi heal juhul paarkümmned. Etendusejärgne aplauski oli närune – väikesearvulise publiku plaksutamine vaibus kiirelt. Näitlejad ei lahkunud kummardamise ajal kordagi lavalt, et sinna aplausi kestmise ajal jälle naasta, nagu enamasti teatris kombeks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles