Meie Annalisa astub moelavadel Carmen Kassi jälgedes

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annalisa Kesküla enda lemmikfoto.
Annalisa Kesküla enda lemmikfoto. Foto: Yurij Strokan

Annalisa Kesküla, Väike-Maarja gümnaasiumi õpilane, 12 aastat vana, 162 sentimeetrit pikk. Modellinduse ja missinduse kogemust üle maailma kaks aastat. Aktiivne kartmatu tüdruk, kes ootusärev vaid mõne pildistamise eel.

Annalisa Kesküla on veel lapseohtu kaunitar, kel juba mitu albumit fotodega, millel ta modelli- ja missiüritustel peategelasena.

Imeliste piltide reast üks on tehtud Monacos tänavu kevadel ja räägib lugu päikselise maa lausa jäistest temperatuuridest. Ometi on selles tüdrukus nii palju südikust, et mitte miski peale huulejoone ei reeda pildistamise ajal valitsevaid miinuskraade.

“Sain hakkama, tavaliselt mõtlen pildistamisel hoopis sellest, et ma silmi kinni ei paneks. Mul fotodel juhtub nii,” räägib Annalisa Kesküla. Tüdruk lisab, et kui järele mõelda, siis ega teda väga ei paeluks ka pildistamine ämblikega. Aga ta saaks hakkama, olgu fotosessioon või vee all.

Rõivad, need tuleb kogu oma stiilsuses välja kanda. Seepärast on ka lapsuke fotodel naerusädemeta.

“Kui oled miss, siis pead rõhuma olemusele, aga modellina pead esitlema seda, mis sul on seljas,” selgitab tüdruk.

Selleks et fotodel riietele vunki anda, aitab Annalisat koostöö fotograafiga, samas armastab ta ka ise võimalustega mängida ja neid välja pakkuda. Modellitöö tuleb tüdrukul lihtsalt välja, sest ta on nutikas, kohusetundlik, andekas ja laia silmaringiga. Võib arvata, et tänu sellele on juhtunud nii, et tüdrukute seas, kelle agentuur on üritustele saatnud, on alati olnud ka Annalisa. Ta meeldib meeskonnale, kellega koos töötab, ikka oma energia ja vastupidamise tõttu.

“Mul on Rootsis lemmikfotograaf Nick Susans, tema ütleb alati, et ma olen nagu täiskasvanu,” sõnab tüdruk, kes saab üle ilma kiita oma kohusetundlikkuse pärast, selle pärast, et viitsib ja jaksab tunde ja tunde oodata ning laval särada.

See võib olla nõnda seetõttu, et Annalisa on üles kasvanud oma ema, tantsutreener Anneli Kalamäe trennides. Spordiverd tüdruk lihtsalt ei tunne sõnu “ei viitsi”, “ei saa”. Tuleb minna – ja nii lihtne see ongi.

Anneli ütleb, et modellindus on vaid üks tütre võimete ja oskuste pusle tükkidest.

See on seiklus. Veel on pidu. Ema ja lapse mäng. Lapsepõlv peab olema põnev. Et noorus ei läheks hukka, tuleb teha huvitavaid asju.
Anneli kalamäe, Annalisa ema

“Teda huvitavad veel võimlemine, muusika, tants, loodus ja loomad,” loetleb ta. Lapsevanemana hindab ta seda, et täiskasvanuna on Annalisal olemas baas, kuhu peale kõik muu luua.

Albumilehti edasi keerates tulevad fotod missivõistlustest. Ühed esimesed neist on tehtud Kreekas Little Miss Worldil, kuhu Annalisa sattus peale Little Miss Estonia tiitli saavutamist. Nendelt piltidelt on näha, et tüdruku huultele on lisatud veidi värvi. Vaid seda tohivad Euroopas pisikesed preilid väikeste missivõistlustel kasutada. Kaunitar on niimoodi veel ilusamaks timmitud, kuid ta ise nii ei arva. Ilust ta ei pea. Emagi nendib, et iluga pole neil võistlustel midagi pistmist, ikka julgus ja suhtlemisoskus on need, mis loevad.

Minimissi võistluskarusselli sattus piiga nagu ikka ... juhuslikult. Annalisa õpib Tallinnas moekoolis Star Kids. See muidugi tähendab tüdrukukesele, et igal pühapäeval seab ta ema autonina pealinna poole, et tütar saaks osaleda lõpututes tantsu- ja teooriatundides.

Missi- või modellitulevik luuakse niimoodi, et hingamispäev on selles peres laupäev. Aga ka siis ei ole tüdrukul mänguaeg. Ei, mitmekülgset Annalisat huvitavad meedia, tants, akrobaatika ja ta käib muusikakoolis. Keerulist pole siin sugugi.

“See on seiklus. Veel on pidu. Ema ja lapse mäng. Lapsepõlv peab olema põnev. Et noorus ei läheks hukka, tuleb teha huvitavaid asju,” räägib ema Anneli Kalamäe. Tüdruk, kes sammub täiskasvanute maailmas, ütleb ka ise, et ei taha veel suureks saada.

Eestist sirgunud tippmodellidest on Annalisa, kes näib käivat Carmen Kassi jälgedes, kuulnud, aga väga neid ei tea. Veel on aega ka otsustada, kas see koolis puhtviieline tüdruk astub maailmakuulsa modelli kingadesse või valib tantsutreeneri või youtuber’i ameti.

Kui peaks siiski valima modellinduse või missinduse, siis võidaksid moelavad.

Modellindusega seotult on ta käinud Moskvas, Peterburis, on võitnud Kiievis konkursi Top Model of the World.

Sügisel läheb ta Pariisi suurtele lavadele, aga andekas tüdruk unistab veidi ka missindusest, et minna veel kord Kreekasse Little Miss Worldile.

Igatahes on tal fotode vahel kutse Pariisi, sealsele moenädalale. Üritusele, mis saab kord pildireaks siinsamas albumis.

Annalisa Kesküla enda lemmikfoto.
Annalisa Kesküla enda lemmikfoto. Foto: Yurij Strokan
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles