Ratas arutas Kanada kaitseministriga NATO tippkohtumise ettevalmistusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada kaitseminister Harjit Sajjan ja Jüri Ratas
Kanada kaitseminister Harjit Sajjan ja Jüri Ratas Foto: Triin Oppi/valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas arutas Kanada kaitseminister Harjit Sajjaniga juulis toimuva NATO tippkohtumise ettevalmistusi.

Ratase sõnul loodab ta NATO tippkohtumisel näha tugevat ja ühtehoidvat alliansi, kus liitlased jagavad ühiseid kohustusi, lisaks peab Eesti oluliseks lisavägede kiirema liigutamise võimalikuks tegemist ja vägede suuremat valmisolekut, edastas valitsuse pressiesindaja. «Sõjatehnika vajadusel kiirem ja lihtsam liigutamine üle riigipiiride on ka osa Euroopa Liidu kaitsekoostöö tõhustamisest. See on üks koht, kus NATO ja Euroopa Liit saavad teineteist toetada,» sõnas Ratas.

Ratas tõi kohtumisel esile Kanada olulise panuse Balti riikide julgeolekusse. «Nii nagu Eestis juhib NATO liitlasvägede kohalolekut Ühendkuningriik, kannab Kanada juhtrolli Lätis paiknevas NATO lahingugrupis. Liitlaste kohalolek Euroopas Balti riikides tugevdab kogu NATO julgeolekut,» ütles ta.

Ratas ja Sajjani rääkisid ka vaenulikust mõjutustegevusest ja küberjulgeolekust. Ratase sõnul on Kanada oodatud liituma NATO küberkaitsekeskusega Tallinnas.

Ratas kohtub täna Ottawas ka Kanada peaministri Justin Trudeau, välisminister Chrystia Freelandi, riigihaldusminister Scott Brisoni ja kindralkuberner Julie Payette'iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles