Moskva ajaleht: mis on Eesti edu saladus? (7)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Moskva väljaanne Novõje Izvestija kirjutab, et kui Baltimaid poleks okupeeritud, oleks siinne palk kahekordne. 

Kremli suhes kriitiline Moskva veebiväljaanne Novõje Izvestija toob välja, et Eesti keskmine palk on «ligi 1800 eurot», samal ajal kui keskmine sissetulek Venemaal jääb «500 euro» juurde. (Statistikaameti andmetel oli selle aasta esimeses kvartalis Eesti keskmine palk 1242 eurot ja Rosstati andmetel oli üldine keskmine palk Venemaal mullu 39 000 rubla ehk 554 eurot - toim.) 

«Kui Venemaa poleks Balti riike 1940. aastal okupeerinud, oleks keskmine palk kahekordne,» märgib Moskva väljaanne.  

«Eesti majanduse aluseks on ratsionaalne Skandinaavia mentaliteet, protestantlik tööeetika ja üks madalamaid korruptsioonitasemeid maailmas,» seisab artiklis. Ajaleht kirjutab, et Baltimaadel läheb paremini kui Venemaal ja Venemaale meeldib kritiseerida neid, kellel läheb temast paremini.

«Pärast iseseisvuse taastamist 1991. aastal õnnestus Balti riikidel edukalt Euroopaga integreeruda, samal ajal kui Venemaa jätkab oma n-ö erilisel teel,» kirjutab Novõje Izvestija. «Kõik need aastad on Balti riigid kaotatud aega tasa teinud ja seda on näha nende teedest, nende palgamäärast ja nende tervishoiusüsteemist.»

Veel seisab artiklis, et «paljud Balti riikides elavad venelased ei vaevu ära õppima riigikeelt ega tunne oma elupaiga vastu tänulikkust. Nad ainult kurdavad selle üle, kui raske elu on, aru saamata, et probleem peitub nende endi sees.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles