Politsei välimundri tegija valiti lõpuks välja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei vana välivorm.
Politsei vana välivorm. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Teisipäeval sõlmis Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) uue välivormi soetamiseks lepingu Profline AS’iga. Esimesed välivormid jõuavad politseinikeni detsembris.

Politsei- ja piirivalveameti logistikabüroo tehnika- ja varustustalituse juht Argo Länik sõnas, et raamleping Proflinega sõlmiti pärast positiivse otsuse saamist vaidlustuskomisjonist, teatas politseiamet. «Mitmete vaidlustuste tõttu võttis kogu hankemenetlus planeeritust rohkem aega. Sellele vaatamata on PPA’l nüüd olemas leping ning kindlus, et uus välivorm tuleb,» sõnas Länik.

Eile kohtusid ameti ja Profline esindajad, et lepingus kokkulepitu ka üle rääkida. Peadirektori asetäitja Janne Pikma rõhutas välivormi kvaliteedi olulisust  PPA töötajate jaoks. «Meie inimesed töötavad iga päev väljas sõltumata ilmast ja kellaajast. Panime oma lepingupartnerile südamele, et meie riietus peab olema vastupidav ja kvaliteetne ning järeleandmisi selles osas teha ei saa,» rääkis Pikma.

PPA kuulutas välivormi hanke välja möödunud aasta detsembris. Hankes osalesid A la Carte Uniforms OÜ ühispakkujana koos A La Carte Identity Clothing AB’ga, Image Wear AS ühispakkujana koos Image Wear OY’ga ning Profline AS.

PPA sõlmis raamlepingud kõigi kolme hankes osalejaga, kuid esimese tarne õiguse kolme aasta vältel sai parima pakkujana Profline AS. Välivormi komplekt sisaldab jopet, tuulejakki, soojendusvoodrit, vormijakki ja vormipükse.

Profline toodab lisaks ametiriietele ka militaarrõivaid ning ettevõtte teatel kasutatakse lahingurõivastuse väljatöötamisel Eesti armeeüksuste poolt erinevates kriisikolletes saadud praktilisi väärtuslikke kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles