Valitsus arutab ministrite arvu vähendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministrid andsid Riigikogus ametivande.
Ministrid andsid Riigikogus ametivande. Foto: Georg Kõrre

Valitsus annab neljapäeval arvamuse valitsuse seaduse muutmise eelnõule, millega soovitakse alandada valitsuse liikmete ülempiiri praeguselt 15-lt 12-le ning liita keskkonnaministeerium ja maaeluministeerium.

Eelnõu järgi tuleks muuta valitsuse seaduses valitsuse liikmete arvu ülempiiri, tetas valitsuse pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile. Muudatuse tulemusena oleks valitsuse liikmete arvu ülempiiriks 12, kehtiva seaduse kohaselt on ülempiiriks 15.

Seletuskirja kohaselt on eelnõu eesmärk riigi valitsemise kulude kokkuhoid seoses valitsuse liikmete ja nende nõunike arvu vähendamisega. Samuti ministeeriumide juhtimise selgemaks muutmine, jättes igasse ministeeriumisse ühe ministri ametikoha. Samuti soovitatakse eelnõus liita keskkonnaministeerium ja maaeluministeerium.

Justiitsministeerium teeb ettepaneku eelnõu mitte toetada. Ministeerium märgib, et valitsuse koosseisu arvulises piiramises ja kolme ministri palga säästmises seisnev muutmis ettepanek on formaalse iseloomuga ja ei kaalu üles sisuliselt töövõimelise valitsuse moodustamise vajadust. «Oluline ei ole valitsuse liikmete arv, vaid et valitsus oleks ühtne ja töövõimeline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles