Retsept: Nõo Lihavürsti uued Drumsticks'id koos fooliumis kartuliga

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Grillimine on üks ägedamaid tegevusi, mida suvel teha. Selle sündmuse teevad põnevaks igasugu uued ja maitsvad grilltooted, millega meid igal suvel üllatatakse. Üheks selliseks tooteks, mis keele alla viib, on Nõo Lihavürsti uued Drumsticks'id.

Tegu on kana poolkoibadega, mis on hiinapärases ja kergelt magusas marinaadis. Eestipäraselt kutsutakse drumsticks'e hellitavalt trummipulkadeks. Nimetus tuleneb poolkoibade kujust, mis meenutavad trummipulkasid. Eriti tervitatav on asjaolu, et Drumsticks'id on maitsetugevdaja E621 (naatriumglutamaat) vabad ning maitsestamisel on kasutatud meresoola, mis on tervisele kasulikum kui tavaline sool.

Trummipulkade suureks plussiks on kindlasti ka mugavus. Neid on hõlbus valmistada ning väga lihtne hiljem süüa. Kahvlit ja nuga polegi vaja, võta lihtsalt kana poolkoib sõrmede vahele ja alusta söömist.

Foto: Nõo Lihatööstus

Olgu selleks kanaliha või mõni muu grilltoode, siis alati võiks ka midagi muud liha kõrvale pakkuda. Väga hästi sobivad kanaliha juurde fooliumis kartulid. Kõik kindlasti mäletavad aega, kui tehti lõkkekartuleid. Aeg on edasi läinud ning tänapäeval on väga mugav valmistada kartuleid otse grillil. Selleks peaks kartulid korralikult ära pesema. Koore võib kartulitele alles jätta, sest siis tuleb lõpptulemus palju maitsvam ning pole nii suurt ohtu kartuleid grillides ära kõrvetada. Kui kartulid pestud, siis tuleks need fooliumisse keerata ja seejärel grillile küpsema asetada. Samal ajal võid küpsema panna ka Drumsticks'id.

Grillimise protsess ei võta üldsegi kaua aega. Kogu kokkamise ajakulu on umbes 20 minutit. Poolkoivad on ideaalselt küpsed siis, kui kana on seest mõnusalt mahlane ja väljast natuke krõbe. Lisaks poolkoibadele ja kartulitele võib juurde hakkida ka värsket salatit. Soovitame kõrvale serveerida punast ja rohelist paprikat, sest liha ja kartul lähevad väga hästi kokku paprika krõmpsuva tekstuuriga. Head isu!

Foto: Nõo Lihatööstus

Koostisosad

  • Nõo Lihavürsti Drumsticks'id
  • Kartul
  • Roheline ja punane paprika
  • Sool, pipar

 

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta Drumsticks'id 20 minutit ahjus või grillil.
  2. Pese kartulid, keera fooliumisse ja aseta grillile küpsema
  3. Haki paprikad ning aseta taldrikule liha ja kartulite kõrvale
  4. Maitsesta soola ja pipraga
Copy
Tagasi üles