Mahlane marjavorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahlane-marjavorm
Mahlane-marjavorm Foto: Jaan Heinmaa

6–8 portsu

25 min + tahenemisele kuluv aeg

500 g mustikaid vm marju (osa võid asendada kompoti

või toormoosiga)

1 apelsini või sidruni mahl

¼ tl riivitud tsitrusekoort

100 g tuhksuhkrut

6 viilu tahket magusamat röstsaia, rosinasaia või

keeksi

200 g maitsestamata toorjuustu

250–300 g suurema rasvasisaldusega kohupiimapastat

2 sl vanillipudingupulbrit

3 sl magusat šerrit või muud napsu

2 dl kuival pannil röstitud mandlilaaste,

kookost või pähkleid

Kuumuta marju poole koguse tuhksuhkruga, tsitrusemahla

ja -koorega, kuni mõned marjad purunevad. Nii saad

mahlase katte. Eemalda tulelt ning jahuta. Kata saiaviiludega

ristkülikukujuline paraja suurusega (u 30 x 20 cm)

vorm. Tõsta peale marjad. Klopi ülejäänud tuhksuhkur,

toorjuust, kohupiim ja pudingupulber koos napsuga ühtlaseks

kreemiks. Määri marjadele katteks. Tõsta 20 minutiks

sügavkülma või paariks tunniks külmikusse tahenema.

Enne serveerimist puista üle röstitud mandlilaastude,

kookose või pähklipuruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles