Südamlik lugu: ema otsib inimesi, kes aitasid tema koeral ja tütrel Tartust Hiiumaale jõuda (6)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge

Kui teisipäeva õhtul Tartust Tallinna poole sõitnud koeraga tüdrukul tekkis oht Hiiumaa bussist maha jääda, ei pidanud kaks kaasreisijat paljuks võtta enda südameasjaks, et võõras laps jõuaks kindlalt õhtuks koju ja järgmisel päeval gümnaasiumi sisseastumiskatsetele.

«See oli tõesti nii ilus, kui ta koju tuli ja sellest rääkis,» sõnas Signe Leidt, kelle tütar jõudis eile tänu võõraste abile õhtuks koju Hiiumaale.

Eile pärastlõunal kell 14.30 oli 16-aastane Susan koos oma koera Plukiga teel Tartust Tallinnasse. Ühest bussist maha jäänud, oli noorukil ja tema emal suur mure – Hiiumaale käib ainult kaks bussi päevas ja õhtusest bussist maha jäädes ei oleks Susan jõudnud gümnaasiumi sisseastumiskatsetele. 

Susani taga istunud reisija ja tema kaaslane olid aga lapse muret märganud ja hakkasid täiesti omal algatusel tema probleemi lahendama. Abivalmid võõrad helistasid naise sõnul Tallinna bussijaama, palusid Hiiumaa bussijuhil oodata ja Tartu bussijuhil võimalusel natuke kiiremini sõita. «Laps isegi ei teadnud, et teda aidatakse,» kirjeldas Leidt, kuidas tütar arvas alguses, et äkki see inimene läheb ise Hiiumaale ja helistab selle pärast.

Tallinna bussijaamas jooksid abistajad ees Hiiumaa bussi juurde, kuna Susan poleks koeraga ise nii kiiresti kohale jõudnud. «Ja täpselt kell 16.58 müüdigi Plukile ja Susanile pilet Käinasse,» meenutas ema.

Võõraste käitumisest liigutatud ema otsib nüüd Facebooki vahendusel inimesi, keda ilusa teo eest tänada. «Te märkasite ja aitasite, ilma et keegi oleks palunud. Olin väga liigutatud. Teie imeilus tegu saab kindlasti ühel päeval kuhjaga tasutud. Tahaksin, et minu tänu jõuaks teieni,» sõnas Leidt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles