Noored naised tahavad regatil isadele säru teha

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Équipe du Piloilleri tiim asub juba neljandat aastat järjest võistlema Muhu väina regatil. Vasakult: Brett Astrid Võmma, Kaija Koitnurm, Birgit Orav, Inger Noor, Anne-Mari Luik, Kristiina Hirtentreu, Kristina Karp.
Équipe du Piloilleri tiim asub juba neljandat aastat järjest võistlema Muhu väina regatil. Vasakult: Brett Astrid Võmma, Kaija Koitnurm, Birgit Orav, Inger Noor, Anne-Mari Luik, Kristiina Hirtentreu, Kristina Karp. Foto: Joakim Klementi

Neli aastat tagasi võtsid hakkajad eestlannad kätte ja tegid omal jõul korda seitse aastat puu all seisnud jahi. Nüüdseks on Équipe du Piloilleri naiskonnast saanud tugev purjetamistiim, kellel ette näidata ka esimesed võidud.

«Nüüd võiks teha isadele säru!» sõnas purjetamisnaiskonna kapten Anne-Mari Luik, kelle juhtimisel asub Équipe du Piloilleri tiim juba neljandat aastat järjest võistlema Muhu väina regatil.

Idee oma naiskonna loomiseks oli tiimiliikmete sõnul olemas juba siis, kui nad kõik koos Rein Ottosoni Purjespordikoolis õppisid. Aastaid hiljem otsustasid nad lõpuks oma mõtte ellu viia: võtsid seitse aastat puu all kasutuseta seisnud jahi ja muutsid selle suure tööga võistluskõlblikuks. «Lusikaga sai siit muda seest välja võetud,» kirjeldas Luik naiste võistlusjahti, mis praegu uhkelt teiste omasuguste kõrval särab.

Kuna naiskonna jaht kuulub soomlasele, võistlevad eestlased nüüd hoopiski Soome lipu all. «Puhtalt formaalsuse küsimus,» selgitas Luik. Sealjuures tunnistavad nad, et ega see jahi kordategemine lihtne olnud ning vahel tuli appi kutsuda ka lähedased. «Olen ülitänulik kõikide tüdrukute isadele, kes on aidanud kaasa mõelda,» sõnas Luik. Purjetaja sõnul hakkavad nad selle jahiga jõudma lõpuks sinnamaale, et saavad ka purjetamise sisulisemale poolele mõelda. «Siiamaani on iga väina sõit olnud selline, et me ehitame midagi, ja esimesel aastal oli viimase hetkeni mu isa pardal,» selgitas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles