Marrandi: pole kahtlust, et järgmisel aastal valitsus vahetub

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestimaa Rahvaliidu esimehe Jaanus Marrandi hinnangul on valitsuskoalitsioon ennast ammendanud ning pole mingit kahtlust, et järgmisel aastal valitsus vahetub.


Tema sõnul on küsimus selles, kas see juhtub kevadiste eelarveraskuste, europarlamendi valimiste või kohalike valimiste järel.

«Valitsusliidu tegevus põhineb oma aja ära elanud majanduspoliitikal ning valitsus peab ettevõtjatega koostöös astuma samme majanduse päästmiseks,» ütles Marrandi.

Marrandi ütles tänasel erakonna kongressil, et eesmärgitult tegutseva valitsuse jätkamine on Eesti arengule kahjulik ning valitsus teeb asju, milleks valijad pole talle mandaati andnud.

Marrandi sõnul on et 2009. aasta riigieelarve on ehitatud üles niivõrd valedele alustele, et selle parandamine ei ole sisuliselt võimalik.

«Järgmisel aastal tuleb eelarve juurde tagasi pöörduda ning otsida katet eelarvest tõenäoliselt puudu olevale ca 10 miljardile kroonile,» märkis Marrandi.

Marrandi sõnul tuleb enam tähelepanu pöörata Eesti tasakaalustatud arengu tagamisele, sest me ei taha rääkida maailmast, unustades inimese külades ja linnades.

«Haldusreformi on hädasti vaja, kuid seda saab teha ainult rõhudes koostööle maakonnatasandil,» rääkis Marrandi, lisades, et maakonnatasandile tuleb anda tegelik sisu ja nii on koostöö kaudu võimalik ka inimestele paremat teenust pakkuda.

Marrandi seadis erakonna eesmärgiks korrata kohalike omavalitsuste volikogude valimistel 2005. aasta tulemust ning Europarlamendi valimistel võtta üks mandaat kuuest.

Lisaks eesmärkidele andis erakonna esimees hinnangu saavutatule, millest kõige olulisemaks pidas mõtteviisi muutust erakonnas.

«Ma loodan, et seda muutust on märgata. Meie inimesed on valmis senisest oluliselt rohkem vaidlema ja arutama, tooma välja oma seisukohti,» sõnas Marrandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles