Nõmme metsas võeti maha mitusada üraskitest nakatatud mändi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raie Nõmme-Mustamäe metsas.
Raie Nõmme-Mustamäe metsas. Foto: Postimees.ee

Oktoobri lõpus lasi Nõmme linnaosavalitsus Nõmme-Mustamäe metsas maha saagida mitusada mändi, et vältida üraskikahjustuse veelgi suuremat levikut.

Tallinnapostimees.ee poole pöördus lugeja, kes avastas eile Nõmmel tavapärast jooksuringi tehes, et metsas on tehtud suhteliselt suurt laastamistööd ning korralikud suured männid maha saetud ja suurtesse virnadesse laotud. Samas võsa laius endiselt mitmeski kohas edasi.

Nõmme linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Jukko Nooni ütles, et tänu viimaste aastate soojadele talvedele on nii Nõmme-Mustamäe kui ka teistes Nõmme parkides üraskid kujunenud tõsiseks probleemiks.

«Üraskite töö tagajärjel männid kuivavad ära,» lausus ta. «Raie oli vajalik, et piirata üraskite levikut uutele puudele, et ei tekiks veelgi suuremat kahjustust.»

Nooni sõnul eraldas keskkonnainvesteeringute keskus Nõmme linnaosa valitsusele juunis kaitsealustes parkides raiete teostamiseks 558 000 krooni ning paljude tervisesportlaste lemmikkohaks olevas Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealal tehtud raiumised olid üks osa sellest projektist.

 Tallinnapostimees.ee kutsub pealinlasi üles, et kui märkate oma kodukohas midagi imelikku, siis andke sellest meile teada (1339@postimees.ee või www.postimees.ee). Me uurime välja ja anname selgituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles