Uues B-kategooria autojuhi õppekavas suureneb teooriatundide arv

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tulevast aastast jõustuva uue B-kategooria autojuhi õppekava kohaselt suureneb kohustuslike teooriatundide arv kahe võrra, sõidutundide kestus jääb samaks.

Võrreldes kehtiva B-kategooria õppekavaga on muutnud teooriatundide arv, selgub majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse seletuskirjast.

Hetkel kehtiva B-kategooria õppekava minimaalne teooriatundide arv on 40, uue õppekava järgi on vähemalt 26 teooriatundi ning alates 1. jaanuarist 2012 vähemalt 28 teooriatundi.

Koolitaja võib suurendada vähimaid õppemahtusid, kui õpilase ettevalmistamise tase ja
õpiväljundid ei vasta õppekavas toodud nõuetele.

Sõidutundide pikkus on muutunud vastavalt 40 sõidukorralt 21 sõidutunnile ja alates 1. jaanuarist 22 sõidutunnile. Üks sõidukord, mis kestis 25 minutit, asendati sõidutunniga, mis kestab 45 minutit.

Ajaliselt jäi sõidutundide kestus praktiliselt samaks. Iga sõidutunni järel peab olema puhkepaus vähemalt 15 minutit, et nii õpetajal kui ka õpilasel oleks võimalus puhata. Õpilane võib päevas osaleda sõltuvalt tema võimetest ja vajadustest määramata arvus sõidutundides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles