Vare muudaks Eesti ülikoolid andekate magnetiks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Ove Maidla.

Andekust ülioluliseks arengumootoriks pidava ärimees Raivo Vare sõnul tuleb pingutada selle nimel, et Eesti andekad ei otsiks võimalusi õppimiseks välismaal, vaid valiksid kodumaise ülikooli.


Tartu Ülikooli (TÜ) arengukonverentsil rääkinud Vare sõnul on väikeses ühiskonnas nagu Eesti oluline leida üles iga andekas inimene.

«Andekad või andekus vajaks veelgi enam rõhutamist. Sest just anne on arengu mootoriks,» kommenteeris Vare TÜ arengukava.

Tema väitel peaks motiveerima andekaid jätkama TÜs ja seda eriti loodus-, täppis- ja tehnikateaduste osas.

Näiteks soovitas Vare, et arengukavas täpsustataks, et ülikooli teaduskooli stipendiumid keskenduksid rohkem andkate üliõpilaste toetamisele.

Samas tõdes ta, et kuna gümnasistide arvukus kahaneb, võib probleem üliõpilaste leidmisega tekkida juba madalamal tasemel.

Vare kiitis ka arengukava punkti, mis puudutas kõrgtehnoloogilise innovatsiooni alal teiste õppeasutustega, näiteks Tallinna Tehnikaülikooliga koostöö tegemist. Tema sõnul on Eesti jaoks väga oluline, et konkureerimise-dubleerimise asemel keskendutaks koostööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles