Pärnul käib vaidlus tasulise parkimise korraldajaga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus korraldab parkimist osaühing EuroPark.
Pärnus korraldab parkimist osaühing EuroPark. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus võib 1. juulist kujuneda ennenägematu olukord, kus linna tasulist parkimist on üheaegselt korraldamas kaks firmat.

Linn on teatanud Europargile lepingu lõpetamisest ja paneb uueks parkimiskorraldajaks linnale kuuluva osaühingu, kuid Europargi hinnangul on lepingu lõpetamine ebaseaduslik, mistõttu firma kavatseb seda edasi täita ja kaalub linnale kahjunõude esitamist, vahendab ERR Uudised.

Linn süüdistab Europarki raha maksmata jätmises, firma aga eitab seda ja väidab, et neilt eeldatati hoopis linnakassasse omast taskust mitme miljoni krooni maksmist.

Linnapea Toomas Kivimägi tunnistas vaidlust Europargiga, kuid rõhutas, et linlaste ja külaliste jaoks on oluline, et parkimise hinnas ja maksumuses ei muutu 1. juulist midagi sõltumata sellest, kes seda korrladab.

Europark tellis juristidelt õigusarvamuse, mille kohaselt ei saa linn lõpetada lepingut Europargi rikkumist ehk raha maksmata jätmist põhjenduseks tuues, sest rikkumise on põhjustanud linn ise ning riigihangete seaduse järgi pole linnal lepingu ühepoolse muutmise õigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles