Tollitöötajad tabasid mais suurel hulgal salasuitsu ja uimasteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad salasigarette täis kastid avastati Eestis.
Pildil olevad salasigarette täis kastid avastati Eestis. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad pidasid mais kinni ligi 1,3 miljonit sigaretti ja üle 48 kilo narkootilisi aineid.

Maikuu jooksul pidasid MTA töötajad kinni 1 268 437 sigaretti, 158 007 liitrit kütust, 180,1 liitrit absoluutalkoholi ning 48 kilo ja 342,2 grammi narkootilisi aineid, teatas MTA pressiesindaja.

11. mail avastasid MTA töötajad tavapärase tollikontrolli käigus Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel kaubikust Volkswagen Caravelle 40 kasti ehk 400 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

20. mai varahommikul avastasid tollitöötajad Venemaalt läbi Luhamaa piiritollipunkti Eestisse tulnud Leedu kodaniku küttepuude koormaga veokit ja järelhaagist kontrollidest haagise põhjaplaatide alla peidetud Vene maksumärkidega sigaretid. Salasigarette oli peidikus 294 800. Tollitöötajate arvates oli haagis ümber ehitatud nimelt salakaubaveoks.

13. mai hommikul leiti Venemaalt Luhamaa tollipunkti kaudu Eestisse tulnud järelhaagisega veoautost 31 800 sigaretti LM, mis olid peidetud sõiduki alusvankri ja kabiini konstruktsioonidesse, samuti järelhaagise all oleva risttala vahele.

Salasigarette püüti Eestisse tuua ka väiksemates kogustes. Nii proovis 6. mail üks mees Koidula piiripunktist Eestisse tulles kaasa tuua 2980 Vene maksumärkidega sigaretti, mis ta oli endale keha külge teipinud.

Tallinna reisisadama D-terminalis peeti 6. mail kinni Saksamaa kodaniku juhitud sõiduauto, auto kolmest peidikust leiti 55 teibitud pakki. Pakkides oli 48 kilo ja 301 grammi pruuni tahket ainet, mis reageeris positiivselt kanepi kiirtestile. Menetlust jätkavad MTA uurimisosakonna töötajad.

1. mail pidasid tollitöötajad Pärnu linnas kinni sõiduauto Peugeot, millest leiti peidetuna kilekotid pruuni värvi ainega. 13 kilepakendit narkootilise ainega kaalusid kokku üle 5,8 kilo. Ka seda juhtumit menetlevad MTA uurimisosakonna töötajad.

25. mail leidsid tollitöötajad Tallinna reisisadama D-terminalis ühe reisija jope taskust 28 Xanaxi tabletti. Narva tollipunktis tabati 10. mail aga mees, kes oli peitnud oma üleriiete alla 1600 tabletti dimedrooli.

5. mai hilisõhtul peatati Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Lätist saabunud veoauto, mille juht esitas tollitöötajatele kauba kohta 3 identset ilma numbrita dokumenti. Kaubaks oli märgitud 26 pakki korrosioonitõrje preparaati. Plommi all olnud kauba avanud tollitöötajad leidsid koormaruumist aga 26 1000-liitrist kütuselõhnalise vedelikuga täidetud plastmahutit.

Kokku viisid MTA tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1291 kontrolli, millest 441 olid tulemuslikud. Maanteedel oli kokku 1215 kontrolli, mille ajal avastati 43 rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles