ERR.ee: Karise sõnul saab TÜst Eesti ainus rahvusvaheline teadusülikool

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Ove Maidla.

Tartu Ülikooli (TÜ) rektor Alar Karis näeb Eesti kõrgharidusmaastikul tulevikus vaid ühte tugevat rahvusvahelist teadusülikooli, mille kujunemisel näeb partnerina eelkõige Tallinna Tehnikaülikooli.

Karise hinnangul oleks rahvusvahelise teadusülikooli loomine ainuvõimalik tee Eesti kõrghariduse konkurentsivõime tõstmiseks, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Näen liitumist ühe rahvusvahelise teadusülikooli suunas, mis ei välista spetsialiseeritud ülikoole,» rääkis Karis täna TÜ arengukonverentsil ülikoolihariduse tuleviku teemal. «Mitut valdkondade paljususega teadusülikooli 1,4 miljoni inimesega riik endale lubada ei saa.»

Eestis on praegu Karise sõnul ülikoole klassikalises mõttes vaid üks ja see on oma teaduskondade paljususega Tartu Ülikool.

Karis möönis, et ka Tallinna Ülikool on ennast kõigiti õigustanud, kuid samas märkis ta, et teised ülikoolid ei tohiks pürgida selliseks ülikooliks nagu seda on täna Tartu Ülikool, sest see killustab Eesti haridusmaastikku.

Selleks, et Tartu Ülikoolist saaks rahvusvaheline teadusülikool, tuleb ilmselt sisse tuua üha enam inglisekeelseid õppejõude, nentis Karis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles