Chávez ootab Obamalt inimlikkust

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez.
Hugo Chávez. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela vasakpoolne president Hugo Chávez julgustas Ühendriikide presidendivalimised võitnud demokraat Barack Obamat viima USAs läbi «pöörde humaansuse suunas».


USA-vastaste hoiakute poolest tuntud Chávezi hinnangul peaks Obama «tegema pöörde humaansuse ja lugupidamise suunas ülejäänud maailma vastu,» ütles Venezuela liider ja lisas, et «Ühendriigid võiksid olla võimas riik, kui ta puhastaks end seestpoolt ja pöörduks sissepoole», vahendas AFP.

«Ma soovin, et uus USA valitsus hoiaks end kursis maailma ja kohalike inimeste soovidega ning keskenduks ennekõike USA siseasjadele,» lausus Chávez.

Oma valimiskampaanias on Obama andnud mõista, et soovib lõpetada Iraani ja Venezuela ähvardamise.

Venezuela ja USA vahelised suhted on olnud aastakümneid pingelised, kuid need muutusid veelgi teravamaks septembris, kui Chávez saatis maalt välja USA suursaadiku ja kutsus Washingtonist tagasi Venezuela diplomaatilise esindaja. Vasakpoolne riigipea on kinnitanud, et uus saadik saadetakse USAsse alles siis, kui praeguse presidendi George W. Bushi ametiaeg on lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles